Producenter

Herunder finder du en kort beskrivelse af de forskellige producenter af garn og hobbyartikler, som vi har fundet på det danske marked.Addi er en tysk producent af artikler til hobby. De laver en lang række forskellige produkter, men er i særdeleshed kendt for deres strikkepinde og hæklenåle af meget høj kvalitet til billige priser. Produkterne udemærker sig også ved, at man får nogle lækre ergonomiske produkter i den lave ende af prisskalaen.

Læs mere om AddiArtBin kommer fra Amerika og har specialiseret sig i at lave opbevaringsenheder til hobbyartikler. På det danske marked vil man oftest rende ind i deres garntasker, men de har også et større udvalg i sybokse og penalhuse til strikkepinde og hæklenåle, som er et kig værd. Prismæssigt ligger de i en billige ende set i forhold til lignede producenter af samme kvalitet.

Læs mere om ArtBinBC Garn er et dansk firma, der har lige knap 50 års erfaring med produktionen af kvalitetsgarn.
BC Garn en meget anerkendt grossistvirksomhed, der har specialiseret sig i brugen af naturmaterialer og hos forbrugerne er de meget anerkendte for deres top kvalitet på deres produkter.
Læs mere om BC GarnClover er nok en af de mest kendte producenter af hæklenåle herhjemme. Specielt deres serie Clover Amour og Clover Soft Touch er meget kendte. Men Clover producerer langt mere end blot hæklenåle. I deres sortiment findes der et større udvalg af fingerbøl, trådcuttere, maskemarkører og rigtigt meget andet tilbehør til hækling og strik. Deres produkter ligger ikke prismæssigt i den billige ende af skalaen, men der er tale og gode og gennemtestede kvalitetsprodukter og man er derfor helt sikker på, at man får noget, som holder for sine penge.

Læs mere om CloverDaylight er ikke en producenter, som laver deciderede produkter til kreativ hobby – men de laver noget speciel belysning, som giver rigtig god mening af bruge, når man arbejder med sine DIY projekter i omgivelser, hvor der ikke er alt for god belysning. Specielt deres små genopladelige LED lamper er meget brugbare.DMC er endnu en af de danske producenter af garn. DMC laver dog ikke blot garn til strik og hækling, De har også et større udvalg i broderigarn.
DMC Denmark går ikke efter at lave billigt garn, men sætter i stedet en ære i, at lave garn af rigtig høj kvalitet. Så hvis du er på udkig efter garn i den absolutte topklasse, så er DMC Garn en af producenter, som du bør kigge i retningen afDocraft producerer mange forskellige former for artikler til hobby. Specielt indenfor deres udvalg og kvalitet af knapper og papirvarer er der rigtig mange spændende og moderene artikler at komme efter.

Læs mere om DocraftFiskars laver mange forskellige produkter, men deres sakse er nok det produkt, som de i sin tid blev mest kendte for. I dag kender vi dem dog også fra deres høje kvalitet på både knive, gryder og andre køkkenredskaber. De er dog stadig langt de største producenter af sakse i alle afskygninger til det danske marked. Og i særdeleshed deres specialsakse til både hobby og børn er meget populære.

Læs mere om FiskarsDROPS garnstudio også kendt som DROPS Design er kendt blandt både hækle- og strikkeentusiaster for både deres store udvalg i garn i aller prisklasser og kvaliteter og for deres ret store udvalg i tilbehør til både hækling og strik. Desuden leverer Drops en lang række opskrifter og strikke og hæklekits

Læs mere om <href=”https: tinf.dk=”” producenter=”” clover=”” “=””>Clover</href=”https:> Læs mere om Drops DesignGeaprd Garn er en dansk producent af garn, men er kendt i det meste af norden for både deres eget garnmærke Gepard Garn og som agent for kendte mærker som fx Opal.
Gepard laver flere forskellige garnkvaliteter men er specieltkendt for deres rene uldgarner og for deres blandingsprodukter med uld og andre materialer

Læs mere om Gepard GarnGo Handmade har specialiseret sig i at lave hæklekits og strikkekits. Men samtidig kan man også købe deres højkvalitets produkter, som enkelte dele fx deres knapper, flotte og særprægede stof eller deres blonder, som også er meget brugt til patchwork.

Læs mere om Go HandmadeGütermann er en tysk producent af produkter til hobby og i særdeleshed er de kendt for deres store udvalg i sytråd i mange variationer. Uanset om du mangler effekttråd med glitter, kinatråd eller store ruller af sytråd til industriel brug, så har Gütermann noget at byde på.

Læs mere om GuttermannHjertegarn er en af de ældste og største danske producenter at garn herhjemme. Den familieejede virksomheds historie går helt tilbage til slutningen af 1920’erne og leverer den dag i dag meget høj kvalitetsgarn til danske garn entusiaster. Firmaet har hele tiden haft fokus på at levere garn i en prisklasse, hvor alle har en chance for at købe godt og billigt garn.

Læs mere om HjertegarnHoooked har specialiseret sig i at lave stofgarn og er en af de få danske producenter af denne type garn. Hoooked er specielt kendt for deres Zpagetti og Ribbon XL garn, som i de senere år er blevet meget efterspurgt og brugt til mange forskellige strikke og hækleprojekter hos de danske hobbyentusiaster herhjemme.

Læs mere om HoookedInfinityHearts er et forholdsvist nyt mærke på det danske marked. Producenten står bag et større udvalg af både garn og hobbyartikler og udemærker sig ved sin ret lave pris på produkter af høj kvalitet. InfinityHearts er en spiller, som helt sikkert i de kommende år vil komme til at tage markedsandele, da man får rigtigt meget for sine penge uden at skulle gå på kompromis med gode og sikre råvarer og slutprodukter.

Læs mere om InfinityheartsJarbo er en af de helt store producenter af garn. Jarbo er en svensk familievirksomhed, som har øget fokus på at lave et godt håndstrikkegarn og som desuden forsøger at levere garn til forbrugerne i Danmark, Sverige, Holland, USA og Tyskland. Jarbo lægger mere vægt på kvalitet end på billige priser, men de ligger heller ikke i den dyre ende af prisskalaen

Læs mere om Jarbo GarnJohn James er endnu ikke særlig kendt på det danske marked, men med deres sortiment i synåle af meget høj kvalitet til rigtig fornuftige priser, bør de også nævnes her.

Læs mere om John JamesKai producerer sakse af meget høj kvalitet. Kai er en japansk producent, som laver nogle af de bedste skæddersakse til prisen. Sakse af tilsvarende kvalitet herhjemme koster næsten det dobbelte. Kai laver næsten alle former for sakse, så i sortimentet finder man både almindelige sakse til både højre og venstre hånd og ligeledes et stort udvalg til både børn, broderi og dagligdags brug.

Læs mere om KaiKlematis er et dansk forlag, som har specialiseret sig i udgivelsen af bøger til hobby. Der er rigtig mange bøger om både hvordan man strikke, hækler, syr og laver patchwork. Så hvis du gerne vil lære de mest elementære ting, så kan du med fordel kigge i deres sortiment. Men hvis du fx gerne vil have en større samling juleprojekter at gå i gang med, så findes der også indtil flere bøger at gå i kast med.

Læs mere om KlematisKnitpro er en meget populær leverandør af hæklenåle og strikkepinde. Knitpro leverer strikkepinde i et hav af forskellige materialer lige fra bambus og til helt almindelige stålstrikkepinde. Også de nye og moderne udskiftelige rundpinde har Knitpro i de senere år kastet sig over med stor succes.

Læs mere om KnitProKnitting Noodles er på det danske marked en ret ny spiller. Men producenten er alt andet end ukendt i Spanien, hvor den kommer fra. Nitting Noodles har de senere år opnået stor anerkendelse i hele Europa for sit håndlavede og naturligvis økologiske garn i meget høj kvalitet. Hele produktionen omkring garnet har Knitting Noodels valgt at bygge op omkring bæredygtighed, hvilket også er med til at give garnet en personlighed og individualitet, som mange i dag forespørger.

Læs mere om Knitting NoodlesNeko er producent af strikkepinde og udemærke sig i særdeleshed ved, at lave specielle strikkepinde, såsom snoningspinde i plastik og i mange forskellige farver. Strømpepinde og snoningspinde, som ikke er lige, gør strikkeprojektet meget nemmere at håndtere og det kan anbefales, at man giver sig i kast med at prøve at bruge de forskellige former for strikkepinde i sit gør det selv projekt.

Læs mere om NekoLana Grossa er en tysk producent af garn og strikke- og hækletilbehør, kendt for sin høje kvalitet og brede udvalg af produkter. Firmaet er særligt berømt for at tilbyde et stort sortiment af luksuriøse garnkvaliteter, som ofte inkluderer naturlige fibre som uld, bomuld, og alpaca. Lana Grossa tilbyder også et udvalg af strikkepinde og andet tilbehør, der komplementerer deres garnsortiment. Med en blanding af traditionelle og moderne farver og teksturer appellerer Lana Grossa til både nye og erfarne strikkere og hæklere, der søger kvalitetsmaterialer til deres kreative projekter.

Læs mere om Lana GrossaLammy en en hollands producent af garn, som har specialiseret sig i garn i forskellige kvaliteter af bomuld. De laver både rene bomuldsgarner og blandingsprodukter med bomuld.Lammy laver nogle rigtig spændende kvaliteter i flotte multifarver, som enhver håndarbejdsentusiast bør tage et kig på

Læs mere om Lammy GarnLopi fra Istex er en ældre spille på markedet, når det kommer til produktion af garn og deres historie går helt tilbage til det forrige århundrede. Faktisk har den islandske virksomhed produceret garn siden 1896 og har specialiseret sig i garn til håndstrik til både øvede og begyndere, men de leverer også garn til erhverv til fx tæppeproduktion

Læs mere om Lopi Istex GarnManos Del Uruguya er en ganske særlig garnproducent, som bygger over Fair Trade og hjælper fattige kvinder i Uruguya til at blive selvstændige og bryde den sociale arv, som rigtig mange af dem ikke blot lever i, men som de også videregiver til deres døtre. Garnet bliver lavet af kvinder, som har mange års erfaring i produktionen af garn til de helt fine håndværk og i sortimentet finder man fx noget af det fineste og stærke silkegarn.

Læs mere om ManosMayflower er en dansk producent af garn og tilbehør. Foruden deres store og kendte udvalg i garn til strik og hækling, så leverer de også noget rigtigt godt tilbehør til hobbyentusiasten og så byder deres sortiment på en større mængde opskrifter og strikkekits og deres sortiment strækker sig til over 1000 forskellige garn og hobbyartikler

Læs mere om MayflowerOpal er et garnmærke, som den tyske producent TUTTO står bag. Opal garn udskiller sig fra mange andre kvaliteter ved, at der har været specielt fokus på at lave et rigtigt godt strømpegarn. Opal bliver lavet i et hav af ensfarvede nøgler, men man kan også få nogle rigtig flotte multifarvede nøgler, som giver det flotteste spil i de hjemmestrikkede uldsokker

Læs mere om Opal GarnPony er en engelsk producent at hobbyartikler. Deres sortiment rækker lige fra garnvindsler, hæklenåle og strikkepinde til et større udvalg i både almindelige opskrifter og til forskellige hækle- og strikkekits. Pony er foruden deres brede sortiment kendt for at lave produkter af rigtig god kvalitet og til billige priser.

Læs mere om PonyPrym er en meget dominerende spiller på det danske marked og leverer alt lige fra små knapper til de smarteste luksuriøse opbevaringstasker og kufferter til sy- og strikkegrej. En andet produkt, som Prym er meget kendt for, er deres meget populære strikkemøller, som mange besidder og ikke mindst deler deres erfaringer med på fx Youtube.

Læs mere om PrymRico Design er en garnproducent, som er på kraftig fremgang herhjemme og med god grund. Det hastigt voksende firma har pt over 150 medarbejdere og har salgsafdelinger spredt ud i rigtig mange lande herunder Østrig, Holland, Belgien, Frankrig, Tyskland, Irland og flere andre rigtig store markeder

Læs mere om Rico DesignRoc er ikke så kendt en leverandør på det danske marked, men deres høje kvalitet af gummimælk kommer man ikke udenom, så derfor er de også med i denne liste.

Læs mere om ROCSandes Garn startede helt tilbage i 1888 som Sandes Uldvarefabrik, men skiftede i 2006 til det nye navn Sandes Garns og gennem tiden er rigtig mange personer blevet beskæftiget i fabrikkerne i byen Sandes.
Sandes er i dag en af de helt store producenter at både garn og strikkeopskrifter i prisklasser, hvor de fleste har mulighed for at være med.

Læs mere om SandesSchachenmayer Regia er et meget anerkendt brand, som har specialiseret sig i at lave strømpegarn og lækkert silkegarn.
Regia er specielt kendt for deres 4 og 6 trådede strømpegarn og for deres pair perfekt strømpegarn, som sikrer dig, at du få to helt ens strømper, når du strikker af deres garn.

Læs mere om Schachenmayer RegiaScheepjes er en nyere hollansk producent at garn. De laver kvalitetsgarn i mange forskellige kvaliteter og prisklasser. Bag firmaet står entusiaster der har mange års erfaring med garn og som nu gerne vil give denne viden videre ved at leverer noget rigtig lækkert garn til andre garn entusiaster

Læs mere om ScheepjesSeeME laver som navnet antyder produkter med høj synlighed. Men andre ord er der tale om produkter, som på den ene eller den anden måde indeholder refleks. I deres sortiment findes både knapper, som er lavet af refleks og sytråd, som indeholder refleks.

Læs mere om SeemeSewline er mere kendt for kontorartikler end for artikler til hobbybrug. Men de laver en del artikler, som er rigtig gode til fx at tegne på stof eller andre specielle materialer med og derfor er de også taget med i denne liste.

Læs mere om SewlineTurbine er et forlag, som har specialiseret sig i kreative bøger. Og firmaet står blandt andet bag de meget populære bøger om strikkede og hæklede klude af forfatterne Camilla og Sofie

Læs mere om TurbineViking er en norsk producent at kvalitetsgarn, som har vundet stor anerkendelse for deres høje kvaliteter. Viking Garn er en af de nye producenter af garn både herhjemme og i Norge. Firmaet blev først grundlagt i 2006, men har gennem årene vundet store markedsandele for deres billige garn af ret høj kvalitet.

Læs mere om Viking