Strikkepinde – oversigt over de forskellige typer

Der findes et hav af forskellige størrelser strikkepinde og det er ikke uden grund. Når man skal strikke eller hækle for den sags skyld, så betyder både størrelsen på pindene og garnet noget. Man kan lave et helt andet udtryk , hvis man bruger en pindstørrelse, som er en eller to numre større end en anden.
På langt det meste garn er det opgivet, hvilken størrelse strikkepind, at man skal bruge til det. Grunden til at man gør det er dels, at det giver forbrugeren en fornemmelse for, hvordan det færdige resultat med netop dette garn vil være og dels er det for at sikre, at man får et ens arbejde. Der er mange, som benytter sig af opskrifter, når de skal strikke noget og for at være sikker på, at man får noget i sidste ende, som passer i størrelsen, så er der altid opgivet en strikkefasthed i opskriften. Dette kan man sammenligne med garnet eller man kan forsøge sig med andre størrelser strikkepinde, hvis man ikke helt overholder det opgivne i opskriften.
Find de bedste priser på Strikkepinde her >>>

Hvilken størrelse kan man få strikkepinde i?

Der findes rigtig mange forskellige størrelser af strikkepind og selvom kan godt kan få fat i helt vildt små og tynde strikkepinde eller nogen som går i den helt anden retning, så er der et område indenfor hvilket at de gængse strikkepinde findes. Med andre ord, så er der tale om normale strikkepinde. Dette område er med de mindste strikkepinde i størrelse 2 mm. som de mindste og omkring 30 – 35 mm som de største strikkepinde.
Du kan se en komplet liste over størrelser på strikkepinde her

Strikkepinde materialer

Når man skal vælge strikkepinde, så skal man også overveje, om man vil have strikkepinde i det ene eller det andet materiale. Nogle tror måske, at det er helt lige meget, om man vælger den ene eller den anden slags, men faktisk har det ret stor betydning for både ens ergonomi og det færdige resultat.
Der fås mange forskellige former for træsorter, når man kigger på strikkepinde, men de mest kendte er bambus og birk. Men også dyrere træsorter i hårdtræ kan man være heldig at finde på markedet.
Hvis man kigger efter strikkepinde i metal, så findes der også her flere typer, hvor aluminium og messing er de mest kendte.
Den sidste slags strikkepinde, som vi vil vende her er strikkepinde i forskellige former for kunststof. Her er det mest plastik og karbon, som bliver brugt.
Køb Strikkepinde i træ her >>>

Hvilken type strikkepind skal man vælge?

De forskellige typer af strikkepinde har forskellige egenskaber og det er vidt forskelligt, om man er til det ene eller det andet. Bambus og karbon strikkepinde er fx meget lette og hvis man har tendens til at holde meget hårdt fast i sine strikkepinde, så kan dette være et godt materiale at gå efter.
Hvis man derimod har tendens til at holde for løst, så kan en tungere strikkepind være at foretrække eller måske en strikkepind, som giver lidt kraftigere grip.
Hvis man har tendens til at komme til at svede i hænderne, når man sidder med sit håndarbejde, så er det derimod en fordel, at man går efter en strikkepind, som kan absorbere sveden – altså en strikkepind i træ eller andre former for naturmaterialer.

Skriv et svar